test

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

10 gadgets, der sænker dit elforbrug
Vil du spare på energien nu, hvor elprisen skyder i vejret? Her lister vi gode gadgets, som kan hjælpe dig med at reducere elforbruget.
Spar energi
Facebook
Pinterest
Instagram
E-mail
Print
Skrevet af:

Sandra Holmes
Dato:

 1. december 2021
  Kategorier:

Energi, spar energi

 1. Tørrestativer og tørresnore
  At lade vasketøjet lufttørre på tørrestativ og tørresnore sparer en masse energi sammenlignet med, hvis du tørrer det i en tørretumbler eller i et tørreskab. En ældre model tørretumbler kan forbruge omkring tre gange så meget energi som en vaskemaskine, og tørreskabet endnu mere.
 2. Brusetimer
  Hvis du bader i fem minutter i stedet for et kvarter, kan du spare 500 kilowatttimer per person om året. En brusetimer hjælper dig med at holde styr på, hvor længe du bruser. Der er både digitale modeller og timeglas, som løber tør efter fem minutter, som du kan montere med en sugeprop på flisen eller glasvæggen.
 3. Lavtskyllende brusehoved
  Med lavtskyllede brusehoveder halveres vandforbrug og varmeudgifter til vand. I dem blandes vandet med luft for stadig at give et godt tryk i strålen.
 4. LED-lys
  Har du stadig pærer derhjemme, er det en god idé at udskifte dem med energirigtige LED-lamper. For at vide, hvilken LED-lampe der svarer til dine pærer i lysstyrke, kan du se i tabellen her.
 5. Kedel
  Opvarmning af vandet i en kedel er hurtigere og kræver mindre energi end at opvarme det på komfuret. Brug den ikke kun til kaffe og te, men også når du koger vand til for eksempel kartofler og æg. Når vandet er varmt, hældes det blot i en gryde.
 6. Afgreningsstik med afbryder
  TV, computer og anden hjemmeelektronik, der er i standby-tilstand, bruger meget mere strøm, end man skulle tro – faktisk hele ti procent af al husholdningselektricitet i Sverige! Og opladere til mobiler og andre gadgets trækker strøm, så længe de er i stikkontakten. Derfor er det klogt at anskaffe sig stikkontakter med kontakter, hvor du tilslutter ledningerne, og som du kan slukke, når du ikke bruger dimserne.
 7. Tætningslister
  Føler du, at det er koldt fra vinduer og døre, er det godt at få nye tætningslister. Det koster ikke meget og giver normalt omkring 5 % lavere varmeomkostninger. Sørg kun for ikke at lukke ventilationen af, hvis huset ikke har anden fungerende ventilation.
 8. Smart varmesystem
  Med et smart varmesystem tilpasses opvarmningen til hvornår du er hjemme, vejret og prisen på el, og du kan fjernstyre varmen fra din mobil. For at opnå dette er der flere forskellige produkter på markedet, såsom smarte termostater.
 9. El-app, der hjælper dig med at holde styr
  Der er apps, du kan downloade, som analyserer dit elforbrug, såsom den gratis app Greenely. De kan give dig et bedre indtryk af, hvad det er i dit hjem, der forbruger strøm, så du kan træffe mere bevidste valg og se, hvor forbedringspotentialet ligger.
 10. Varmepumpe
  Har du råd, er det godt at gennemgå dit varmeanlæg, hvis du i øjeblikket kun opvarmer huset med el. På sigt kan du reducere elomkostningerne markant ved at anskaffe dig en varmepumpe, der trækker energi fra luft eller land (bjerge, jord eller sø). I det centrale og sydlige Sverige, hvor klimaet er mildere, er luftvarmepumper et prisbilligt alternativ, mens dyrere jordvarmepumper anbefales til det nordlige Sverige.

Skriv et svar

Kontakt min arbejdsplads;

Jeg arbejder hos By DEL El, kontakt dem og få bedste el løsninger samt elektriker døgnvagt